SKRD A – KFC Voorde-Appelterre 2-2

4 maart 2023

Tegen Voorde-Appelterre moest SKRD A op zoek naar de derde thuiszege van het seizoen. Geen sinecure, want Voorde-Appelterre was als tweede nog in volle titelstrijd en kuiste ons in de heenronde af met een droge 4-1. De bezoekers toonden bovendien meteen hun intenties en probeerden op de Roeselaarse helft te voetballen.

SKRD A moest zich veelal tot verdedigen beperken en grote kansen kwamen er in het aanvangskwartier niet. En toch viel plots een floddergoal toen de volledige thuisverdediging zich verkeek op een verre inworp en Van der Wilt de bal in doel kon deviëren. De withemden moesten zich nu echt wel in de match knokken. Het probeerde dit, maar de bezoekers bleven domineren en Degrendel moest veel vaker aan bak dan zijn zo goed als werkloze overbuur. Nerinckx plaatste een schuiver nipt naast.

Het positieve punt aan de eerste helft was het dat ‘maar’ 0-1 was, en dat het dus nog speelbaar was na de rust.

Ei zo na was dit onmiddellijk na de rust al niet meer het geval, maar de poging van Tresignie strandde op de paal. Ook SKRD A kreeg kort daarna een eerste grote kans, maar de lob van Van de Velde ging over. Het begin van een beter moment voor de thuisploeg meteen. En ook een doelpunt van Sam Vanhuyse, die de bal toegespeeld kreeg door een bezoekende verdediger en niet aarzelde. Even later liet De Letter zich net niet verrassen door een listig lobbalschot van Van de Velde. De thuisjongens zaten nu dus duidelijk veel beter in de match.

Toen Van de Velde Tristan Prinsier perfect in het straatje stuurde, maakte de youngster er zowaar 2-1 van en waren de rollen helemaal omgedraaid. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd, en Degrendel moest een afstandsschot van Figys redden. Even later deed hij hetzelfde met een poging van Tresignie.

De thuisploeg moest nu weer op eigen helft terug en Voorde-Appelterre probeerde nog een tandje bij te steken. Er kwam nu ook wel ruimte voor wit-zwart. Zo waagde Van de Velde nog eens zijn kans, maar nu ging de bal over., De tijd tikte ondertussen weg in het Roeselaarse voordeel. Toch moest Degrendel nog eerst een schot van De Drie uit de hoek ranselen, waarna hij toch nog geklopt werd door een kopbal van diezelfde De Drie. Geen derde thuiszege dus, maar een verdienstelijk gelijkspel tegen een titelkandidaat na een mindere eerste en prima tweede helft.

Doelpunten: Van der Wilt (0-1), 52′  Vanhuyse (1-1), 58′ Prinsier (2-1), 90′ De Drie (2-2)
SKRD A: Degrendel, Demeulenare, Moyaert, Schmisser (69′ G. Vanhulle), Vandelannoitte, Van de Velde, Dejonghe, Bakelandt, Kimvwidi (46′ Derieuw), Vanhuyse (88′ Coudron) en Prinsier
KFC Voorde Appelterre: De Letter, De Greef, Allachi, De Drie, Movoto (66′ Lepage), Nerinckx, D’Hoore, Tresignie, Machtelinckx (66′ Dumortier), Figys en Van der Wilt (91′ Thielemans)
Scheidsrechter: Carrein
Gele kaarten: Moyaert, Vanhulle, De Greef (V), De Drie (V)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.